Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
AgroServer | AgroExpo | AgroFórum

ISSN 1338-399X   Dnes je 29. 3. 2024, meniny oslavuje: , zajtra
Top panel

Týždenník Farmár 31/2008

Týždenník Farmár 31/2008
Časopis Farmár č. 31 – týždenník pre slovenský vidiek vychádza vo štvrtok 27. novembra. V Horúcej téme sme sa pozreli na konkrétne problémy cestnej infraštruktúry, do ktorej majú natiecť miliardy eur. Nazreli sme aj do prosperujúcej obce, v ktorej žijú Slováci i Maďari, no na „národnostných problémoch“ politikov v parlamente sa iba smejú. Príjemné rozprávanie ponúkol legendárny herec Viliam Polónyi, podľa ktorého žije v Bratislave veľa ľudí podľa televízora, kým ľudia na vidieku si zväčša užívajú svoje originálne životy. Prinášame vám aj príbeh Juraja Bystrianskeho, ktorý sa pozeral smrti do očí už dvakrát, no vďaka lekárom sa ešte stále môže prejsť po svojej milovanej hore. No a pre inšpiráciu nezabudnite ani na životný príbeh Rada Hudáka, ktorý dokazuje, že farmárom sa môžete stať hoci aj v prípade, že ste predtým kráčali po móle ako model...

Horúca téma: Dobre investované miliardy
Doprava na Slovensku má čoraz väčšie problémy. Do roku 2013 by sa však do rozvoja cestnej infraštruktúry mali investovať takmer 4 miliardy eur. Ide o takmer nepredstaviteľnú sumu peňazí, ale aj o obrovské množstvo pracovných príležitostí. Cieľom je tiež dostať život vo všetkých jeho ekonomických podobách aj do „najproblematickejších“ regiónov Slovenska. Dostatok práce, dobré zárobky, kvalitná obslužná sieť, rýchle napojenie na centrá. Naliehavú potrebu státisícov občanov zatiaľ bezúspešne riešili všetky ponovembrové vlády...

U nás doma: Slováci a Maďari - Žijeme si tu v pohode
Obec Hajnáčka víta návštevníkov nielen atraktívnymi prírodnými vulkanickými či kultúrnymi zaujímavosťami, ale aj príjemnými, po maďarsko-slovensky hovoriacimi obyvateľmi, chutným chlebíkom, vínkom a šťavnatým ovocím. „Sme národnostne zmiešanou obcou. Veľmi otvorenou, tolerantnou. V riadení uplatňujeme občiansky princíp,“ tvrdí starosta Jozef Hunyák. Na dobré spolužitie však predovšetkým vplýva to, že občan je tu viac, ako príslušník politickej strany či národnosti. Či je Slovák, Maďar alebo Róm. To nedáva šancu žiadnym svárom.

Hosť Farmára: Viliam Polónyi – Mám rád váš smiech
Viliam Polónyi kúpil chalupu na Sitnianskej Lehôtke. Bola to vlastne stará luteránska škola. Namiesto vodovodu je tam studňa uprostred dediny. Na vidiek chodil rád. Tvrdí, že kým v Bratislave veľa ľudí žije podľa televízora, ľudia na vidieku si zväčša užívajú svoje originálne životy. Legendárny herec v dobrej nálade prezradil Farmárovi všeličo: Porozprával o prvom päťhalierovom honorári, aj o tom, prečo hodil do farskej latríny dve kilá droždia. Prezradil, prečo jeho mama odpílila na futbalovom ihrisku bránku, či prečo sa bil o polnoci na cintoríne s Vilom Záborským...

Žijú medzi nami: Juraj dostal šancu na život
Juraj Bystriansky miluje horu, venoval jej viac ako dve desiatky rokov života. Smrti sa pozeral do očí dvakrát. Prvýkrát v hore pri poľovačke, keď ho napadol rozzúrený diviak. No a druhý raz, keď si pred tromi rokmi vypočul v nemocnici svoju diagnózu. Rodina sa pripravovala na najhoršie, ochorenie bolo neliečiteľné. Potom mu však v Rooseveltovej nemocnici predsa len odporučili transplantáciu pečene a pred mesiacom ju tím primára Františka Hampla aj zvládol. Nuž a pred týždňom sme sa s Jurajom už mohli prejsť po jeho milovanej hore!

ŠObjav Farmára: Z modela je farmár
Odmalička ho to ťahalo k farmárčeniu. Aj keď býval v paneláku. Nakoniec si zadovážil vlastnú farmu. Dostal sa k nej zaujímavou cestou – cez predávanie kvetov na trhu, vlastný obchod, modeling a ekonomickú školu. Rado Hudák nemá ani 40, je plný optimizmu a vie, čo chce. Areál bývalého roľníckeho družstva najskôr získal do prenájmu len za platenie energií. Dnes Podzámocký dvor rastie a opeknieva, spoznávajú ho ľudia zo širokého okolia. Hudák tu má ustajnených celkom 15 koní, niekoľko kôz, oviec a ďalšie mu pribudli na zimu do opatery.





Komentáre k článku:

Pridať komentár
Meno:
Vyhľadávanie



v článkoch
v inzerátoch


Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách na tejto stránke? Zadajte svoju emailovú adresu:



Posledné komentáre
KomentárMagda 12-09-2020 21:54:58:
Boj o Tokaj nemá konca kraja!
KomentárIrena 10-05-2020 05:49:12:
Cibuľa ŠALOTKA
KomentárAnonym 17-04-2020 18:24:09:
Ministerstvo vydáva mimoriadny zákaz zakladania ohňov v lesoch
KomentárPOZICKU (olgaelena0001@gmail.com 31-03-2020 17:15:27:
Hospodársky výbor o nákupoch cukru a pšenice hmotnými rezervami nehovoril
KomentárCOVID19 (olgaelena0001@gmail.com 31-03-2020 17:14:07:
SR má najlepšie rozpracovaný systém bezpečnosti potravín v EÚ
KomentárCOVID19 slovaquie 31-03-2020 17:13:26:
Farmárske trhy zaplnia námestie slovenskými výrobkami každý utorok
KomentárLOAN OFFER TODAY 11-03-2020 17:56:04:
Egypt dúfa, že Rusko splní dohodnuté kontrakty na dodávky pšenice
KomentárLOAN OFFER TODAY 11-03-2020 17:56:00:
MOST-HÍD vyjadruje rozčarovanie nad snahou vlády ochraňovať spotrebiteľov
Komentáranonym 03-03-2020 11:04:18:
Chmeľ je náročný na pestovanie
KomentárMr Arnoid Weman 11-02-2020 21:38:50:
Egyptské firmy sa vo zvýšenej miere zaujímajú o dovoz pšenice z Francúzska
Inzercia
TOPlist
Bottom panel

© 2007 - 2017 všetky práva vyhradené! Obsah portálu je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis, šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Články uverejnené na Agroserveri neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.
Farby na stenu Farby, laky, omietky Košice