Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
AgroServer | AgroExpo | AgroFórum

ISSN 1338-399X   Dnes je 9. 2. 2016, meniny oslavuje: , zajtra
Top panel

Špekačky, Lovecká saláma, Spišské párky a Liptovská saláma majú ochrannú známku

AgroserverPotraviny
Špekačky, Lovecká saláma, Spišské párky a Liptovská saláma majú ochrannú známku
Brusel 21. februára (TASR) - Štyri tradičné mäsové produkty, známe aj na Slovensku, dnes získali ochrannú známku od Európskej komisie a na ich obaloch sa objaví označenie "zaručená tradičná špecialita".

Špekačky, Lovecká saláma, Spišské párky a Liptovská saláma získali túto známku spoločne pre Slovenskú i Českú republiku, pretože obe krajiny o ich registráciu požiadali spoločne.

Označenie "zaručená tradičná špecialita" sa nevzťahuje na konkrétne miesto výroby, ale poukazuje na charakteristické ingrediencie i spôsob výrobných procesov. Táto registrácia nezabráni produkovať menované mäsové výrobky aj v iných členských štátoch, ale ak chcú používať výrobcovia iný výrobný postup, než je zaregistrovaný, ich produkty nebudú môcť niesť označenie "zaručenej tradičnej špeciality".

EÚ pozná tri druhy ochranných známok pre potraviny: "chránené zemepisné označenie", "chránené označenie pôvodu" a "zaručená tradičná špecialita". Slovensko má zatiaľ okrem štyroch mäsových výrobkov v databáze šesť ďalších produktov - chránené zemepisné označenie má Slovenský oštiepok, Slovenská bryndza, Slovenská parenica a Skalický trdelník, kým Ovčí hrudkový syr - salašnícky a Ovčí salašnícky údený syr majú na balení univerzálny znak zaručenej tradičnej špeciality.

 

Zdroj: TASR

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.





Komentáre k článku:

Pridať komentár
Meno:
Vyhľadávanie



v článkoch
v inzerátoch


Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách na tejto stránke? Zadajte svoju emailovú adresu:



Posledné komentáre
Komentárgeorge Pred 9 hodinami:
Nemecká vláda finančne podporí roľníkov
KomentárFrantišek Pred 10 hodinami:
Ako sa stať farmárom
KomentárJB 20-01-2016 15:02:04:
Rakúšan na slovenskej farme
KomentárJB 20-01-2016 14:55:30:
Kto má lúky, pasienky a nechová kozy, tak prichádza o podporu
KomentárJB 19-01-2016 17:39:06:
Podedené ovčiarstvo
Komentárjohn 04-01-2016 22:22:38:
Agrárny sektor potrebuje od rezortu čo najskôr finančnú pomoc
Komentárseria 02-01-2016 13:49:57:
Vari nedokážeme dopestovať ani šošovicu?!
Komentárbrko 27-12-2015 20:49:07:
Kráľovstvo kačíc
KomentárSerenka vrastakova 17-12-2015 11:21:00:
Koza musí dobre jesť
KomentárMarek 24-11-2015 20:06:17:
Biznis s legálnym pálením ovocných destilátov sa rozbieha pomaly
Inzercia
TOPlist
Bottom panel

© 2007 - 2014 Opportunity s.r.o. všetky práva vyhradené! Obsah portálu je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis, šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Články uverejnené na Agroserveri neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.
Farby na stenu