Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
AgroServer | AgroExpo | AgroFórum

ISSN 1338-399X   Dnes je 21. 1. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
Top panel

Levická mliekareň zatvorila prevádzku v Hlohovci

AgroserverPotraviny
Levická mliekareň zatvorila prevádzku v Hlohovci
Spoločnosť Levické mliekarne, a.s. zatvorila dlhoročnú prevádzku v Hlohovci, ktorá vyrábala syr Niva.

Výroba modro-plesňového syra sa v polovici januára tohto roka definitívne presunula do areálu mliekarní v Leviciach. „K uvedenému kroku, ktorý je súčasťou nášho optimalizačného programu, sme pristúpili po dôkladnej analýze. Nedostatočná kapacita zrecích pivníc, neoptimálne dispozičné riešenie výrobných priestorov, ako aj lokalizácia závodu priamo v centre mesta Hlohovec boli hlavnými argumentmi pre realizáciu tohto projektu.

Dôležité je aj zvýšenie výrobných kapacít Nivy v Leviciach,“ zdôvodnil rozhodnutie spoločnosti jej generálny riaditeľ František Podhányi. Do Levíc putovalo celé vybavenie z Hlohovca. Optimalizácia sa dotkla zamestnancov v prevádzke v Hlohovci, ktorí prišli o zamestnanie.

Levická mliekareň už začiatkom novembra minulého roka oznámila optimalizáciu produktového portfólia. Od začiatku tohto roka sa prioritne sústreďuje na segment syrov a syrových výrobkov a obmedzila výrobu čerstvých mliečnych výrobkov ako sú smotana, šľahačka, tvaroh či maslo. Výroba nosného produktu, čerstvého kravského mlieka, zostala zachovaná. Výroba čerstvých mliečnych výrobkov by mala poklesnúť o 20 až 40 percent v závislosti od vývoja predaja čerstvého mlieka na slovenskom trhu.

Nárast výroby v segmente syrov a syrových výrobkov odhaduje Podhányi na zhruba 35 percent.„Súčasná situácia na slovenskom mliekarenskom trhu nás prinútila hľadať adekvátne riešenie pre ďalší vývoj v našej firme. Nepriaznivý hospodársky vývoj potravinárskeho a teda aj mliekarenského odvetvia zaznamenáva dlhodobo pokles.

Rozhodujúcim faktorom je okrem cenovej a obchodnej politiky obchodných reťazcov aj nedostatok a narastajúca cena vstupnej suroviny, ktorú v našom prípade predstavuje surové kravské mlieko,“ povedal Podhányi. Užšia špecifikácia výroby je podľa jeho slov najvhodnejším riešením, ako si udržať podiel na trhu a dosiahnuť určitú ziskovosť, konkurencieschopnosť a zamestnanosť.





Komentáre k článku:

Pridať komentár
Meno:
Vyhľadávanie



v článkoch
v inzerátoch


Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách na tejto stránke? Zadajte svoju emailovú adresu:



Posledné komentáre
KomentárKelvin Faiz Pred 7 hodinami:
Kto má lúky, pasienky a nechová kozy, tak prichádza o podporu
KomentárBrian Hillson Pred 21 hodinami:
Nemecká vláda finančne podporí roľníkov
KomentárLorena Marko Včera:
Agrárny sektor potrebuje od rezortu čo najskôr finančnú pomoc
KomentárMr James Carver Včera:
Ako sa stať farmárom
Komentárhelena 15-01-2020 02:37:43:
Takmer polovica produkcie potravinárskeho priemyslu sa vyhadzuje
Komentárhelena 15-01-2020 02:37:10:
Slovensku hrozí, že od mája príde o svoju pôdu
Komentárhelena 15-01-2020 02:36:38:
Mak so zvýšeným obsahom morfínu je pôvodom z ČR, na Slovensku bol iba balený
Komentárhelena 15-01-2020 02:36:22:
Nebezpečná huba, ktorá ničí banánovníky, sa šíri ďalej do sveta
Komentárhelena 15-01-2020 02:36:00:
Kontroly potravín v 1. štvrťroku 2014 odhalili 15,89 % nedostatkov
Komentárhelena 15-01-2020 02:35:35:
Vody je dostatok, ale nie všade, kde je potrebná
Inzercia
TOPlist
Bottom panel

© 2007 - 2017 všetky práva vyhradené! Obsah portálu je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis, šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Články uverejnené na Agroserveri neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.
Farby na stenu Farby, laky, omietky Košice