Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
AgroServer | AgroExpo | AgroFórum

ISSN 1338-399X   Dnes je 29. 3. 2024, meniny oslavuje: , zajtra
Top panel

Fendt 700 Vario – dokonalosť vo svojej najlepšej forme

Fendt 700 Vario – dokonalosť vo svojej najlepšej forme
Kompaktný vysokovýkonný traktor s množstvom inovácií, s najvyšším komfortom jazdy a s výnimočnou konštrukciou ušitou tak, aby spĺňala požiadavky skutočného života.

To je stručný opis nového radu 700 Vario, ktorého modely sa pohybujú od 200 až po 240 konských síl. Tento nový predstaviteľ filozofie FENDT Efektívna technológia sa vyznačuje kompletne novo vyvinutou kabínou VisioPlus vrátane oceneného Fendt Variotronic, spolu s najmodernejšou technológiou motora, úspornou palivovou technológiou SCR pre následnú úpravu výfukových plynov a s ďalšími zaujímavými detailmi.

Novo zadefinovaná priestornosť a viditeľnosť

Fendt zavádza nové štandardy priestrannou kabínou VisioPlus, ktorú je možné nájsť v rade 700 Vario – predstavuje novú definíciu priestornosti a viditeľnosti. Súvislé čelné okno, ktoré siaha až po strechu, výrazne zlepšuje viditeľnosť. Vario 700 s celkovou plochou presklenia až 6,1 m² a bez závesnej lišty  na pravej strane, ponúka vo všetkých oblastiach použitia najlepšiu viditeľnosť z traktora. Týmto spôsobom je zabezpečené výnimočné pracovné pohodlie a to nielen pre čelný nakladač, alebo pri komunálnych prácach, ale pre všetky typy použitia. Zákazníci si môžu vybrať výklopné alebo pevné čelné sklo, aby boli splnené ich konkrétne potreby.  Výklopné čelné sklo sa dodáva štandardne s dverami na pravej strane namiesto závesného stĺpika. Úzky stĺpik volantu zaručuje najlepší výhľad na okraje blatníka. Zabudovaný displej, ktorý je známy z radu 900 Vario, sa otáča spolu s volantom, (keď je tak nastavený,) čím nepretržite poskytuje obsluhujúcej osobe optimálny výhľad na všetky dôležité informácie, ako napríklad rýchlosť traktora voči terénu alebo  otáčky motora. Stĺpik volantu je výškovo nastaviteľný a tiež je možné nastaviť jeho náklon, čím umožňuje obsluhujúcej osobe nastaviť takú ergonomickú polohu, ktorá ideálne vyhovuje jej požiadavkám.

Ergonomika a teda aj zdravie obsluhujúcej osoby je taktiež dôležitým faktorom pri výbere sedadla. V tomto smere Fendt rozšíril výber a ponúka ďalšiu variantu pohodlného sedadla. Mimoriadne komfortné sedadlo Evolution spĺňa najvyššie nároky. Vyznačuje sa pneumatickým odpružením, vyhrievaním sedadla a nízkofrekvenčným odpružením ako aj bedrovou opierkou a špeciálnym ovládaním klimatizácie. Aj sedadlo spolujazdca v 700 Vario bolo kompletne nanovo vyvinuté a poskytuje maximálnu bezpečnosť a pohodlie. Zadná časť čalúneného sedadla sa môže sklopiť a použiť ako podložka na písanie.

Fendt na splnenie konkrétnych požiadaviek trhu v rozličných oblastiach použitia ponúka pre nový 700 Vario tri rozličné systémy odpruženia kabíny. Okrem dvojbodového odpruženia (mechanického alebo pneumatického), ktoré je možné nájsť v predchádzajúcom rade, je teraz v tejto výkonnostnej triede k dispozícii aj trojbodové odpruženie s centrálnym ramenom a vzduchovými vankúšmi (prednou a zadnou), ktoré je známe z vysokovýkonných traktorov 800 a 900 Vario. Týmto spôsobom sa zabezpečuje jazdný komfort a pohoda aj počas dlhých pracovných dní a tiež aj v náročných podmienkach.

Automatické ovládanie klimatizácie, ktoré sa vyznačuje CANBUS prepojením s plne automatickou reguláciou teploty a LCD displejom, zabezpečuje príjemnú klímu. Nová kabína má taktiež množstvo úložných priestorov vrátane chladiacej skrinky na jedlo, priehradky na dokumenty v streche kabíny a tiež skrinky pod sedadlom spolujazdca.

Variotronic

Fendt Variotronic bol prvýkrát predstavený vo vysokovýkonných traktoroch 800 a 900 Vario približne pred dvomi rokmi a presvedčil nielen zákazníkov, ale aj nezávislé testovacie tímy. A tým sa prakticky sám vysvetľuje dôvod, prečo bol tento elektronický koncept teraz znovu zabudovaný do nového radu 700 Vario. Nový terminál, ktorý je teraz k dispozícii v dvoch rozličných verziách, má jednoducho usporiadané, užívateľsky príjemné menu a praktickú dotykovú obrazovku, známu z obľúbených elektronických zariadení a je skombinovaný s robustnosťou, ktorá poskytuje potrebnú odolnosť na zvládanie činností terénneho traktora. Ovládania traktora, ovládanie náradia ISOBUS, automatické riadenie VarioGuide, dokumentácia VarioDoc a tiež aj kamerové zábery, všetky sú spojené len v jednom terminály a je možné ich ovládať tou istou jednotnou prevádzkovou logikou.

Moderná technológia motora

700 Vario je poháňaný 6,06 litrovým, 6 valcovým motorom Deutz so štvorventilovou technológiou s 1600 barovým, akumulátorovým, vysokotlakovým vstrekovacím systémom. Turbokompresor s elektronicky regulovaným plniacim tlakom zabezpečuje presné vstrekovanie, výnimočnú dynamiku a optimálny výkon. Fendt do nového 700 Vario taktiež zakomponoval palivovo úspornú technológiu SCR, na zabezpečenie zhody s emisnou normou Stupeň 3b (Tier IV interim) a na maximalizáciu účinnosti. Táto technológia je už na trhu dobre etablovaná a jej presvedčivá palivová účinnosť bola potvrdená prvými nezávislými skúškami: s 245 g/kWh, 828 Vario s 280 konskými silami, veľký brat radu 700 Vario, dosiahol v skúške DLG PowerMix nevídaný výsledok. Pretože po spaľovacom procese prebieha následná úprava výfukových plynov močovinovým roztokom AdBlue, nie je potrebná recirkulácia výfukových plynov, čo znamená, že motor sa môže optimálne doladiť na ekonomickú spotrebu paliva a silný jazdný výkon.

Rad 700 Vario je vybavený kompletne novou vysokovýkonnou chladiacou jednotkou. Hydraulický olej sa chladí spolu s prevodovým olejom cez tepelný výmenník. Takto je možné zrealizovať kombináciu veľkej chladiacej jednotky, ktorá obsahuje chladič vody, chladič plniaceho vzduchu a chladič prevodového oleja, s úzkou kapotou. Jej priamočiara konštrukcia s plochým dnom chladiča poskytuje vynikajúcu prístupnosť pre údržbu a čistenie.

Traktory radu 700 Vario už dosahujú maximálnu rýchlosť 50 km/h pri nízkej, palivovo úspornej rýchlosti motora 1700 ot./min. Veľký maximálny krútiaci moment 1058 Nm pri 1450 ot./min. (724 Vario) taktiež uspokojuje najvyššie výkonnostné nároky.

Nová prevodovka ML 180 sa pýši odskúšanými a osvedčenými pozitívnymi charakteristikami predchádzajúcich prevodoviek Vario. Ložisko a planétové súkolie boli zosilnené, aby umožňovali optimálny prenos zvýšeného výkonu nového radu 700 Vario. Do vývoja ML 180 boli vložené aj získané skúsenosti z omnoho viac než 100.000 prevodoviek Vario, aby sa ďalej zlepšil hnací mechanizmus a aby sa dosiahla najlepšia možná účinnosť.

Hydraulika

Rad 700 Vario môže byť vzadu vybavený až piatimi dvojčinnými ventilmi. Počet pripojení v prednej časti bol zvýšený na dva dvojčinné ventily, ktoré, tak ako pripojenia vzadu, môžu byť ľubovoľne priradené k prevádzkovým prvkom. Vysoký prietok 100 litrov za minútu a maximálny dostupný objem hydraulického oleja 55 litrov, spolu s vysokým zdvíhacím výkonom 95,8 kN pre zadný zdvih a 44,2 kN pre predný zdvih, umožňuje široký rozsah použitia.

Zadný trojbodový záves sa vyznačuje kompenzáciou záťaže pri poklese, čím sa pre rozličné hmotnosti náradia zaručí konštantná rýchlosť poklesu. Konštantná rýchlosť poklesu je napríklad zaručená pri sadení a to aj vtedy, keď sa mení náplň zásobníka a nie je potrebná žiadna ručná zmena nastavenia. Regulácia uvoľnenia tlaku pre predný trojbodový záves zabezpečuje optimálne prispôsobenie sa tvaru terénu. Vyhradený ventil udržuje rovnomerný tlak uloženia vpredu namontovaného náradia. To znamená, že pre činnosti kosenia nie sú napríklad potrebné žiadne pružiny na uvoľnenie záťaže. Ďalšou významnou hydraulickou črtou je prevádzkový riadiaci systém VarioActive. Tu sa pre automatické riadenie VarioGudie na striedanie prenosového pomeru počas riadenia používa špeciálny ventilový celok. Týmto spôsobom sa umožňuje ľahké a rýchle manévrovanie, čo je veľkým prínosom na úvrati a počas práce s čelným nakladačom.

Zaujímavé riešenia detailov

Pri vývoji novej rady 700 Vario kládli inžinieri veľký dôraz na riešenie detailov. Sem patrí úplne nový koncept svetlometov a osvetlenia, ktorý poskytuje najlepšie osvietenie a tak zaisťuje vysokú bezpečnosť a pohodlnú prácu v noci. Tento koncept sa vyznačuje novým usporiadaním pracovných svetiel ako aj osvetlením nástupného schodu, LED koncovými svetlami a rohovými svetlami, ktoré optimálne osvetľujú okraje blatníka. Do palubnej dosky je zabudovaná aj ručná brzda, ktorá je v primeranom dosahu a výhľade, a ktorá je riadená pomocou stlačeného vzduchu alebo hydraulicky.

Množstvo oblastí použitia

Výkonový rozsah od 200 do 240 konských síl v kombinácii s výnimočnou viditeľnosťou, kompaktnými rozmermi, širokým výberom vyváženia a typu pneumatík a maximálnou rýchlosťou 50 km/h umožňuje široký rozsah použitia od náročných terénnych činností, cez univerzálne činnosti na pastvinách, činnosti s riedkymi riadkovými kultúrami až po cestnú prepravu a prácu s čelným nakladačom.

O Fendt

Fendt je vedúca, technicky vyspelá značka AGCO Corporation pre zákazníkov s najvyššími nárokmi. Traktory a zberacie stroje od Fendt sú nasadzované do terénu v obchodne orientovaných družstvách a v iných záujmových oblastiach použitia na celom svete. Fendt je v mnohých odvetviach poľnohospodárskej techniky vyslovene priekopníkom a prichádza s inováciami, ktoré určujú nový smer. A preto zákazníci Fendt oveľa skôr využívajú prínos najnovšej technológie na zlepšenie výkonu, účinnosti a ziskovosti svojich družstiev. Fendt zamestnáva približne 3.300 ľudí v oblasti výskumu a vývoja, predaja a marketingu, výroby, služieb a správy vo svojich závodoch v Marktoberdorfe a Asbach-Bäumenheime v Bavorsku, Nemecko.

O AGCO

AGCO, Vaša poľnohospodárska spoločnosť, (NYSE: AGCO) bola založená v roku 1990 a ponúka kompletný sortiment produktov ako sú traktory, kombajny, náradie na kosenie a zber sena, postrekovače, stroje na kosenie a zber krmovín, vybavenie, nástroje a náradie na obhospodarovanie pôdy a príslušné náhradné diely. Poľnohospodárske produkty AGCO sa predávajú pod nosnými značkami Challenger®, Fendt®, Massey Ferguson® a Valtra® a ich celosvetová distribúcia sa realizuje prostredníctvom viac ako 2.600 nezávislých predajcov a distributérov vo viac ako 140 krajinách sveta. Pre zákazníkov, ktorí splnia príslušné podmienky, je k dispozícii financovanie maloobchodných nákupov prostredníctvom AGCO Finance. AGCO más voju centrálu v Duluth, Georgia, USA. V roku 2010 AGCO dosiahol netto obrat 6,9 miliárd amerických dolárov.
 www.agcocorp.com

Vyhlásenie Safe Harbor (bezpečný prístav)

Vyhlásenia, ktoré nie sú historickými udalosťami, vrátane predpokladov vzhľadom na vývoj a predaj výrobkov vyrábaných spoločným podnikom (joint venture), sú len výhľadmi do budúcnosti a podliehajú rizikám, následkom ktorých môže dôjsť k tomu, že skutočné výsledky sa budú podstatne odlišovať od výsledkov prezentovaných vo vyhláseniach. K týmto rizikám patrí prípadné zníženie dopytu výrobkov následkom poveternostných podmienok, dopytu a iných podmienok, ktoré majú vplyv na tržbu družstiev, následkom aktivít výrobcov konkurenčných výrobkov a tiež sem patria bežné riziká, ktoré sú sprievodnou črtou akvizícií. Ďalšie informácie týkajúce sa týchto a iných faktorov sú obsiahnuté v archívoch AGCO pri Komisii pre cenné papiere a burzu, vrátane formuláru 10-K pre rok končiaci 31. decembra 2010. AGCO odmieta akúkoľvek povinnosť aktualizovať akékoľvek vyhlásenia ohľadne výhľadov do budúcnosti s výnimkou tých, pre ktoré je to vyžadované zákonom.

Fendt 700 Vario

 

Kontakt:

Ing.Blažena Ácsová

Marketing specialist

HRIADEĽ, spol. s r.o.

Cabajská 28

949 01 Nitra

Tel.č.: 00421/37/6921703

Mobil: 00421/(0) 903 249 454





Komentáre k článku:

Pridať komentár
Meno:
Vyhľadávanie



v článkoch
v inzerátoch


Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách na tejto stránke? Zadajte svoju emailovú adresu:



Posledné komentáre
KomentárMagda 12-09-2020 21:54:58:
Boj o Tokaj nemá konca kraja!
KomentárIrena 10-05-2020 05:49:12:
Cibuľa ŠALOTKA
KomentárAnonym 17-04-2020 18:24:09:
Ministerstvo vydáva mimoriadny zákaz zakladania ohňov v lesoch
KomentárPOZICKU (olgaelena0001@gmail.com 31-03-2020 17:15:27:
Hospodársky výbor o nákupoch cukru a pšenice hmotnými rezervami nehovoril
KomentárCOVID19 (olgaelena0001@gmail.com 31-03-2020 17:14:07:
SR má najlepšie rozpracovaný systém bezpečnosti potravín v EÚ
KomentárCOVID19 slovaquie 31-03-2020 17:13:26:
Farmárske trhy zaplnia námestie slovenskými výrobkami každý utorok
KomentárLOAN OFFER TODAY 11-03-2020 17:56:04:
Egypt dúfa, že Rusko splní dohodnuté kontrakty na dodávky pšenice
KomentárLOAN OFFER TODAY 11-03-2020 17:56:00:
MOST-HÍD vyjadruje rozčarovanie nad snahou vlády ochraňovať spotrebiteľov
Komentáranonym 03-03-2020 11:04:18:
Chmeľ je náročný na pestovanie
KomentárMr Arnoid Weman 11-02-2020 21:38:50:
Egyptské firmy sa vo zvýšenej miere zaujímajú o dovoz pšenice z Francúzska
Inzercia
TOPlist
Bottom panel

© 2007 - 2017 všetky práva vyhradené! Obsah portálu je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis, šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Články uverejnené na Agroserveri neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.
Farby na stenu Farby, laky, omietky Košice